izaakbeer.nl logo small resized
MENU
CONTACT

5 Nederlandse top websites met WordPress als CMS

Bijgewerkt op: 3rd April, 2021
WordPress websites worden steeds populairder: Nederland blijft niet achter in die trend. Toch wordt regelmatig gedacht dat het WordPress CMS niet altijd even professioneel is: de praktijk bewijst echter het tegendeel. In dit artikel laat ik je 5 Nederlandse top websites met WordPress als CMS zien.

Oók bij izaakbeer.nl wordt het content-beheersysteem (CMS) WordPress gebruikt in vrijwel elk project. Waarom WordPress? In mijn artikel 'Nieuwe website laten maken? 10 dingen om op te letten' onderschreef ik de voordelen:

  • WordPress is Open Source, je bent dan ook niet afhankelijk van één partij maar kunt zelf kiezen waar je je website plaatst en welke functies je toevoegd;
  • WordPress is populair (bron: 39.5% van alle websites daait op WordPress), je hoeft dan ook niet bang te zijn dat de ondersteuning op de korte (en zelfs lange!) termijn stopt;
  • WordPress is gebruikersvriendelijk, er zijn talloze instructievideo's, een levendige community, en er is in de basis geen enkele regel code nodig - al kan dat soms wel handig zijn.


Deze 5 Nederlandse top websites draaien op WordPress

Aan de hand van de onderstaande lijst wil ik je graag laten zien dat WordPress voor alle bedrijven - van ZZP'er tot Multinational - interessante mogelijkheden biedt. 5 Nederlandse voorbeelden zijn:


1. NRC.nl

izaakbeer WordPress NRC

Het NRC Handelsblad is een liberaal Nederlands dagblad dat bekend staat als een van de kwaliteitskranten van Nederland (bron). NRC Next, de gelinkte website, is de online nieuwsblog van NRC. De website trekt duizenden bezoekers per dag.


2. Autoblog.nl

izaakbeer WordPress autoblog

Autoblog is één van de meest bezochte Nederlandse auto-websites. Met ruim 61 duizend volgers op Instagram (bron) valt wel te stellen dat Autoblog geen kleine jongen is. En ja, autoblog draait op het WordPress CMS!


3. TheNextWeb.com

izaakbeer WordPress thenextweb

Hoewel The Next Web (TNW) Engelstalig is, is het bedrijf oorspronkelijk opgericht in Nederland (bron). The Next Web is een nieuwswebsite met artikelen over technologie, die overigens erg interessant zijn om te lezen. De website van TNW is, net als NRC en Autoblog, gebouwd met WordPress


4. D66.nl

izaakbeer WordPress d66

Ook bij politieke partijen is het WordPress platform in trek. Zo zijn onder andere de websites van D66 (d66.nl) en de PvdA (pvda.nl) gemaakt met WordPress.


5. Insights.ABNAmro.nl

izaakbeer WordPress ABN Amro insights

Zelfs grotere organisaties opteren steeds vaker voor een WordPress website. Een mogelijke verklaring kan het gebruikersgemak zijn. Zo wordt bijvoorbeeld de ABN Amro Insights website, die voornamelijk achtergrondinformatie en verdiepende materie levert, gedraait op het WordPress CMS.


Izaakbeer.nl en het WordPress CMS

Mijn ervaring leert me dat WordPress hét platform is voor bloggers, starters, ZZP'er, en MKB. Het leent zich perfect voor ambitieuze ondernemers omdat de balans tussen kosten, gebruiksgemak en functies precies goed is.

Om ervoor te zorgen dat je ook écht resultaat boekt met je WordPress website is het een voorwaarde dat je samenwerkt met een professionele webdesigner die zich verdiept in jouw situatie en niet zomaar een ingevulde kant-en-klare site er uit kwakt. Immers, ook bij WordPress geldt, goedkoop is duurkoop.


Ben jij van plan om een nieuwe website te laten maken? Op deze 10 dingen moet je letten!

Geschreven door: Beer

Ik zet starters, ZZP'ers en MKB digitaal op de kaart. En soms schrijf ik artikelen of tweet ik daarover!

GRATIS CHECKLIST

Is jouw website al conversiegericht?

Vraag jij je af waarom je huidige website geen resultaten boekt? Download de gratis checklist en maak je website weer conversiegericht!
ONTVANG CHECKLIST

GRATIS DOWNLOAD

Gratis checklist: Is jouw website conversiegericht?

Zonder een goede website ben jij digitaal niet vindbaar. Maar wat is een goede website? Waarom boekt mijn website geen resultaat? En hoe weet ik of mijn website conversiegericht is? Met mijn gratis checklist krijg je antwoord op deze vragen en kun je controleren of jouw website conversiegericht is. De download is gratis.
Doodle of men reading a book whilst sitting on a chair - source: OpenDoodles
ONTVANG CHECKLIST

Recente artikelen

Zó test je jouw WordPress website snelheid
Lees artikel
Dit is waarom WordPress onderhoud belangrijk is!
Lees artikel
5 Nederlandse top websites met WordPress als CMS
Lees artikel
Nieuwe website laten maken? Op deze 10 dingen moet je letten!
Lees artikel
App mij!
KvK-nummer: 78430801
Copyright © 2021 izaakbeer.nl. All rights reserved.
izaakbeer.nl logo small resized
cross