izaakbeer.nl logo small resized
MENU
CONTACT

Dit is waarom WordPress onderhoud belangrijk is!

Bijgewerkt op: 3rd April, 2021
Het lijkt misschien een verkooppraatje van de webbouwer, maar niets is minder waar: waarom WordPress onderhoud belangrijk is leg ik je in dit artikel graag uit.

Het makkelijkst is om jouw website te vergelijken met een auto. Jij wilt met een goed en veilig gevoel de weg op kunnen - en dat kan alleen als je je auto onderhoud. Hetzelfde geldt voor een website: zonder onderhoud wordt jouw WordPress website sneller 'oud' en zul je deze óók sneller moeten vervangen. Zonde!

Heb je nog geen website en wil je één laten maken? Let dan op deze 10 dingen bij het kiezen van een webdesigner!


Dit zijn de voordelen van een goed onderhouden WordPress website


1. Beveiliging

Eén van de vele voordelen van WordPress is dat het Open Source is. Dat betekend dat de broncode van het basissysteem inzichtelijk is voor iedereen. Hierdoor werken, verspreid over de hele wereld, dagelijks duizenden ontwikkelaars aan het uitbreiden en verbeteren van WordPress.

Dit heeft ook een nadeel: kwaadwillenden kunnen de broncode onderzoeken en zwakke plekken vinden. Deze beveiligingslekken kunnen ze vervolgens uitbuiten: met het risico dat je website wordt gehackt.

Zodra er een lek bekend is werken de duizenden ontwikkelaars direct aan een oplossing. Deze publiceren ze middels een update: op het moment dat jij je WordPress website niet update dan worden de beveiligingslekken op jouw site dus niet gedicht.


2. Onderhoud = online vindbaarheid

Wanneer je je website niet onderhoud dan ga je niet mee met de nieuwe veranderingen in de internetwereld, terwijl de rest dit wel doet. Het gevolg is dat je website suboptimaal werkt en traag wordt. Dát beinvloed vervolgens weer je positie op bijvoorbeeld Google.

Elke seconde die je website langer laadt, resulteert in 7% minder conversie (bron). Oók Google weet - en meet! - dit: zo wordt vanaf 1 mei 2021 de snelheid van je website zwaarder meegewogen bij het bepalen van je ranking in de zoekresultaten.

Conclusie: je moét wel meegaan met veranderingen en up-to-date blijven, anders leg je het af tegen je concurrenten!


3. Nieuwe functies

Een ander voordeel van updaten is kort maar krachtig: nieuwe functionaliteiten. Bij bijna elke WordPress update worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Een recent voorbeeld is het nieuwe standaardthema Twenty Twenty-One, met pastelkleuren (hier lees je meer).

Van zulke nieuw toegevoegde functionaliteiten kun jij, als website eigenaar, gebruik maken! En dat zonder dat het je iets kost.


4. Je blijft actueel

Oók wanneer de webdesign je website af heeft is het belangrijk om te blijven omkijken naar je website. Succesvolle websites vergen namelijk werk en aandacht: ook van jou. Jij en jouw bedrijf staan immers ook niet stil: waarom je website dan wel?

Naarmate jouw onderneming groeit, kan bijvoorbeeld je aanbod wijzigen. Op het moment dat je ervoor zorgt dat je website actueel blijft weet je zeker dat je geen potentiele klanten misloopt omdat je het aanbod nog 'even niet had bijgewerkt'!


Dit zijn de grootste misvattingen over WordPress onderhoud


• "Ik ben een ZZP'er of MKB, dus is mijn website voor hackers niet interessant genoeg."

Fout! Het zijn juist de kleine websites die, door deze misvatting, kwetsbaar zijn. Hackers kunnen op dit soort websites namelijk makkelijk illegale activiteiten uitvoeren, zonder dat hun aanwezigheid wordt opgemerkt.


• "Ik doe het zelf wel: hoe moeilijk kan onderhoud nou zijn?"

Aan het begin van dit artikel vergleek ik een website met een auto - en dat doe ik nu weer. Want: APK-keur jij je eigen auto zelf? Waarschijnlijk niet, waarom je website dan wel? Zolang het goed gaat is het leuk en voordelig: maar wat doe je als het wél fout gaat? Wanneer je het onderhoud uitbesteed kun je zorgenloos ondernemen en heb je een aanspreekpunt bij problemen.


De voordelen van WordPress website onderhoud bij izaakbeer.nl

Het uitbesteden van het onderhoud van je WordPress website bij izaakbeer.nl heeft, onder andere, de volgende belangrijke voordelen*.

*Onderhoud is op basis van 1 arbeidsuur per maand. Sommige situaties vereisen maatwerk, dan volgt een duidelijk en vooraf gecommuniceerd prijsvoorstel.


1. Betrouwbaar

Jij hebt de meeste kennis van jouw onderneming, ik van de webwereld. Mijn ambitie is om met je mee te groeien: jij bent niet slechts een klant, ik wil graag met je samenwerken om het beste in je naar boven te halen - omdat ik daar zelf ook van leer.

Bekijk mijn 5/5 sterren reviews op Google - en je leest over de objectieve ervaringen van ondernemers zoals jij.


2. Betaalbaar

Het uitbesteden van het onderhoud aan je website hoeft niet duur te zijn. Echt niet. Dat zijn de voordelen van samenwerken met een ambitieuze student!

Je bent al zorgenloos online vanaf €29,- per maand, exclusief btw. Dát is inclusief het onderhoud EN inclusief webhosting! Daarnaast worden updates voor je uitgevoerd, aanpassingen voor je verwerkt en ben ik bereikbaar voor al je vragen. Interesse? Alle voordelen op een rijtje vind je hier.


3. Het bespaart je (heel veel) tijd!

De tijd die je bespaart met het uitbesteden van het onderhoud kun je besteden aan ondernemen. Zo kun jij verder groeien zonder dat je je zorgen hoeft te maken over of je online bent!


4. Support: hulp bij vragen en problemen

Ik ben jouw IT'er: en dát is onbetaalbaar. Problemen met je website los ik voor je op, onderhoud voer ik voor je uit en bij vragen sta ik altijd paraat.

Het is simpel: je website is altijd online, altijd up-to-date en op het gebied van content altijd actueel. En geen zorgen: veranderen je wensen? Dan verander ik met je mee!

Geschreven door: Beer

Ik zet starters, ZZP'ers en MKB digitaal op de kaart. En soms schrijf ik artikelen of tweet ik daarover!

GRATIS CHECKLIST

Is jouw website al conversiegericht?

Vraag jij je af waarom je huidige website geen resultaten boekt? Download de gratis checklist en maak je website weer conversiegericht!
ONTVANG CHECKLIST

GRATIS DOWNLOAD

Gratis checklist: Is jouw website conversiegericht?

Zonder een goede website ben jij digitaal niet vindbaar. Maar wat is een goede website? Waarom boekt mijn website geen resultaat? En hoe weet ik of mijn website conversiegericht is? Met mijn gratis checklist krijg je antwoord op deze vragen en kun je controleren of jouw website conversiegericht is. De download is gratis.
Doodle of men reading a book whilst sitting on a chair - source: OpenDoodles
ONTVANG CHECKLIST

Recente artikelen

Zó test je jouw WordPress website snelheid
Lees artikel
Dit is waarom WordPress onderhoud belangrijk is!
Lees artikel
5 Nederlandse top websites met WordPress als CMS
Lees artikel
Nieuwe website laten maken? Op deze 10 dingen moet je letten!
Lees artikel
App mij!
KvK-nummer: 78430801
Copyright © 2021 izaakbeer.nl. All rights reserved.
izaakbeer.nl logo small resized
cross