izaakbeer.nl logo small resized
MENU
CONTACT

[BELANGRIJK] Tips om jouw website snel te houden

Bijgewerkt op: 12th March, 2021
Vanuit het oogpunt van de bezoeker is een snelle website het aller, aller belangrijkst. Zorg er dan ook voor dat dit bij jou prioriteit nummer één is en dat je de onderstaande tips en instructies opvolgt! Optimaliseer afbeeldingen voor het web Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je gebruikt de juiste resolutie hebben. Afbeeldingen hoeven […]

Vanuit het oogpunt van de bezoeker is een snelle website het aller, aller belangrijkst. Zorg er dan ook voor dat dit bij jou prioriteit nummer één is en dat je de onderstaande tips en instructies opvolgt!

Optimaliseer afbeeldingen voor het web

 • Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je gebruikt de juiste resolutie hebben. Afbeeldingen hoeven vaak niet groter dan 500 x 500 pixels te zijn. Via picresize.com kun je dit gemakkelijk, gratis en snel doen.
 • Zorg dat je afbeeldingen "compressed". Bij websites die ik heb ontwikkeld gebeurd dit automatisch en hoef jij dus niks te doen. Eventueel kun je ook gratis TinyPNG gebruiken.

Verwijder ongebruikte afbeeldingen

 • Ongebruikte afbeeldingen nemen onnodige ruimte in en belasten de server waar jouw website op staat onnodig. Zorg er dan ook voor dat je de ongebruikte afbeeldingen verwijderd.
  • Gebruik een desktop/laptop/PC, geen tablet of telefoon;
  • Open je WordPress dashboard;
  • Navigeer in de linker kolom naar "Media" of "Media Bibliotheek" en klik hier op;
  • Selecteer de ongebruikte afbeelding door er op te klikken;
  • Klik vervolgens op "Delete Permanently" (in de hoek, rechtsonder)

Voeg niet té veel videos, animaties, afbeeldingen en/of effecten toe aan je pagina's

 • Afbeeldingen, video's, animaties en/of effecten kosten rekenkracht. Niet iedereen heeft een krachtige computer of snel internet; daarom is het verstandig om het aantal afbeeldingen, video's, animaties en effecten te beperken.
 • Tip: gebruik voor video's een platform zoals YouTube en link hier naar door. Dit vergroot je aanwezigheid op social media ÉN scheelt je website weer rekenkracht!

Maak je pagina's niet té lang

 • Als een pagina op jouw website 10.000 woorden heeft dan duurt het langer voordat de pagina volledig geladen is. Hoewel het hier gaat om minimale verschillen, is het, bij zulke grote aantallen, goed om die ene pagina op te splitsen in meerdere kleinere pagina's. Vind je ontwerpen lastig? Neem contact op en we bespreken wat ik voor je kan doen.

Leeg de "Cache" regelmatig

 • Let op: als ik jouw website ontwikkeld heb dan heb ik de instellingen zo aangepast dat dit automatisch gebeurd. Jij hoeft dus niks te doen.
 • Caching is het tijdelijk opslaan van bestanden voor snelle toegang. Hoewel het je website (veel) sneller maakt betekend het wel dat bestanden zich opstapelen. (Te) veel opgestapelde bestanden kunnen je website juist weer minder snel maken.
  • Hoe je de cache moet legen is uitgelegd in je persoonlijke instructievideo.
  • De instructie voor het legen van de cache wordt later toegevoegd aan deze uitleg. Nog even geduld dus alsjeblieft!

Ga niet zelf lopen klungelen met instellingen, maar vraag om hulp

 • Het is, net als bij een auto, handig om een expert te laten kijken naar de onderliggende techniek (tenzij je zelf verstand hebt van cylinders en lagers). Overweeg daarom goed of je het zelf kunt of dat je mij vraagt om bepaald werk voor je te doen.
  • Tip: Niet voor alles heb je mij nodig. Met behulp van een goede YouTube tutorial kun je al een heel eind komen!
  • Tip2: Schakel mij in om te onderzoeken of de snelheid (opnieuw) geoptimaliseerd kan worden, om de database op te schonen en/of om instellingen aan te passen.
  • Tip3: Op het moment dat je de website bij mij host dan doe ik ook het onderhoud. Dat betekend dat je niet apart hoeft te betalen voor snelheidsoptimalisatie, maar dat ik het gewoon regel.

Geschreven door: Beer

Ik zet starters, ZZP'ers en MKB digitaal op de kaart. En soms schrijf ik artikelen of tweet ik daarover!

GRATIS CHECKLIST

Is jouw website al conversiegericht?

Vraag jij je af waarom je huidige website geen resultaten boekt? Download de gratis checklist en maak je website weer conversiegericht!
ONTVANG CHECKLIST

GRATIS DOWNLOAD

Gratis checklist: Is jouw website conversiegericht?

Zonder een goede website ben jij digitaal niet vindbaar. Maar wat is een goede website? Waarom boekt mijn website geen resultaat? En hoe weet ik of mijn website conversiegericht is? Met mijn gratis checklist krijg je antwoord op deze vragen en kun je controleren of jouw website conversiegericht is. De download is gratis.
Doodle of men reading a book whilst sitting on a chair - source: OpenDoodles
ONTVANG CHECKLIST

Recente artikelen

Zó test je jouw WordPress website snelheid
Lees artikel
Dit is waarom WordPress onderhoud belangrijk is!
Lees artikel
5 Nederlandse top websites met WordPress als CMS
Lees artikel
Nieuwe website laten maken? Op deze 10 dingen moet je letten!
Lees artikel
App mij!
KvK-nummer: 78430801
Copyright © 2021 izaakbeer.nl. All rights reserved.
izaakbeer.nl logo small resized
cross